Интересни факти

Интересни факти за Tungsten бижутата

Baner-Tungsten-love-NEW-E-BIG✤ Думата „Tungsten” [tuhng-stuh n] (от думите в шведския език tung и sten – “тежък камък”) се използва за името на елемента волфрам в английския, френския и много други езици.

Волфрамът е невероятно устойчив на корозия метал, който не се влияе от слънчеви лъчи и солена вода, както и не оксидира, не отделя вредни вещества и не потъмнява. Характеризира се с най-високата точка на топене от всички метали и с най-голямата здравина при температури над 1650 градуса по Целзий. Уникалните свойства на този метал могат да бъдат наблюдавани при една от най-честите му употреби – тази в електрическите крушки. Волфрамовата жичка, с дебелина едва няколко стотни от милиметъра, може безпроблемно да се нагрява безброй пъти и да издържи  на температури от 2500 градуса по Целзий, при всяко включване на лампата.

Приблизително половината от добития в световен мащаб волфрам се използва за производство на специални стомани, в това число и волфрамов карбид (сплав от волфрам и въглерод). Днес тази метална сплав на волфрама или с други думи Tungsten carbide се използва в цял свят. Въпреки че се прилага най-вече в механичната индустрия, той бързо набира популярност като много издръжлив, дълготраен и солиден материал, използван в бижутерията.

➽ В бижутерийната индустрия материалът, наречен Tungsten carbide се използва за изработка на пръстени чрез синтериране (пресоване). Поради високата твърдост на волфрамовия карбид, пръстените изработени от него са изключително устойчиви на надраскване и не потъмняват. Плътността на волфрама, подобна на тази на златото, позволява да бъде използван като негов заместител в бижутерията. Той е хипоалергичен и е по-твърд от сплавите на златото, което го прави идеален за изработка на пръстени, устойчиви на надраскване, особено при такива с матово покритие.

https://i0.wp.com/tungstenlove.me/userfiles/editor/image/Tungsten%20Love.me/metal-whiteness-comparison-chart.jpg

➽ Волфрамът притежава уникален тъмносив цвят, който е близък до този на медицинската стомана, но с много по-силен блясък. Пръстените, направени от него вдъхват усещане за сигурност и дълготрайност чрез тежестта и солидността си. Пръстенът от волфрамов карбид може да бъде украсен с други метали като злато, сребро или платина или със специално PVD покритие в различни цветове. Волфрамовата част от пръстена ще запази оригиналния си блясък, докато по-меките други метали с времето ще придобият матов изглед, създавайки приятен контраст.

➽ Мъжката бижутерия е станала доста разнообразна с нарасналата популярност на бижутата от волфрам и титан. Тези метали се считат за нови в бижутерийната индустрия. Между тях обаче има доста разлики, за които много хора не знаят. Титанът например никога не може да достигне огледалната полировка, която волфрамът може, докато в същото време последният може да бъде полиран в по-матови стилове както титана. Волфрамовата бижутерия освен това е 4 пъти по-здрава от титаниевата. Волфрамът е и доста по-тежък метал от титана.

➽ Волфрамът има най-високата точка на топене от всички химични елементи – 3422 градуса по Целзий. Свойствата му го правят най-твърдия метал на планетата. Ето част от неговите уникални характеристики и предимства:

+ Пръстените от волфрамов карбид са категоризират като най-издръжливите и здрави халки, спрямо пръстените, изработени от други благородни метали.
+ Волфрамът е около 10 пъти по-твърд от 18 каратовото злато, 5 пъти по-твърд от стоманата, използвана за направата на инструменти и около 4 пъти по-твърд от титана. Волфрамовият карбид е между 8 и 9 по скалата на твърдостта на Моос (диамантите са 10 – най-висока твърдост). 

https://i0.wp.com/tungstenlove.me/userfiles/editor/image/Tungsten%20Love.me/mohs-scale-3.jpg

+ Волфрамовите бижута никога не се изкривяват и запазват своята първоначална форма през цялото време.
+ Бижутата от Tungsten carbide са изключително здрави, красиви и издръжливи, затова много наши клиенти ги определят като перфектните сватбени халки.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.