Интересни факти

Как се прави пръстен от Tungsten carbide?

✤ Производството на бижута от Tungsten carbide е доста интересен процес, за който ще ви разкажем накратко в следващите редове. Изработката, оформянето и полирането на едно бижу от волфрамов карбид обикновено се състоят в около 30 отделни трудоемки операции. Резултатът от тях обаче е производството на най-здравите и издръжливи бижута, които човек познава.

process

1. В началната фаза от производствения процес волфрамът, въглеродът и другите свързващи елементи се стриват на прах.

2. След това получената смес чрез високо налягане се компресира, за да се изработи формата на бижуто или т.нар. заготовка за пръстен.

3. Формата се изпича в безкислородна пещ при температура около 4300 градуса по Целзий, като процедурата създава най-твърдата метална сплав, използвана в бижутерията. Този процес доста наподобява изрязването и шлифовката на необработен диамант.

4. Полученият пръстен се изрязва и оформя с помощта на специализирани инструменти. На този етап се добавят други метали или необходимите декоративни елементи спрямо модела на пръстена.

5. На последната стъпка халката се полира с диамантени инструменти, създаващи перманентен блясък, недостижим при други метали, които се нуждаят от ръчно полиране при бижутер около два пъти годишно.

Brushed tungsten ring

  •  Всеки един пръстен, изработен от Tungsten carbide остава полиран завинаги и на практика е невъзможно да бъде издраскан при ежедневна употреба. Пръстенът може да бъде надраскан само при изключително редки условия като триене с диамант или корунд.
  • Благодарение на твърдостта на метала, този пръстен задържа своята форма и блясък много по-дълго от всеки друг благороден метал.
  • Поради всичко тези причини волфрамовите бижута се считат за най-здравите, които са произвеждани някога в света. Този уникален материал въплъщава в себе си технологичния напредък повече от всеки друг.
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.