Интересни факти

Таблица с размери на пръстени

Таблица с размери на пръстени
Таблица с размери на пръстени, международни стандарти за номерация на халки

Как да определим точния размер, когато купуваме пръстен?

✦ Ако разполагате с пръстен или халка, който Ви става на определен пръст, трябва да измерите вътрешния диаметър на бижуто (най-добре с помощта на шублер). Резултатът от измерването трябва да сравните с горната таблица и да изберете съответният размер по американската номерация. Измерваният пръстен трябва да бъде кръгъл и с правилна форма. Вътрешният диаметър на пръстена може също така да се измери с помощта на линийка, но все пак трябва да се вземе предвид, че това измерване няма да бъде прецизно, а единствено ориентировъчно.

✦ Ако нямате образец за сравнение съгласно по-горните указания, тогава Ви съветваме да отидете до магазин за бижута и там да установите съответстващия ви размер. Може да използвате златарска мярка или да пробвате различни пръстени.

✦ Има и друг метод за определяне, но той е по-неточен от останалите. Ето как може сами да определите подходящия за Вас размер на пръстен. Вземете хартиена лента широка около 3-4 мм. Увийте хартиената лента около пръста си и отбележете с молив мястото, където двата края се срещат. Вземете линийка, разграфена на милиметри и измерете лентата до отбелязаните места, като по този начин ще разберете обиколката на пръста си. В нашата Таблица може да сравните резултата с графата „Вътрешна обиколка“.

Измерване на ръка

Съвети за правилно измерване:

  • Препоръчваме Ви да направите измерването в края на деня (понеже сутрин пръстите обикновено са леко подути) и на стайна температура.
  • Задължително повторете измерването поне три пъти, за да постигнете по-добър и точен резултат.
    Използвайте получената средна стойност, ако има разлики при измерването.
  • Съветваме Ви да увиете лентата по-плътно до пръста си, за да не получите по-голям от необходимия размер и пръстенът да ви стои по-хлабаво.

✦ Всеки пръст има индивидуален размер, затова измерете точно този, на който смятате да носите новия си пръстен.
Внимание! Пръстите на лявата и на дясната ръка се различават по обиколка, като тази разлика може да бъде дори от порядъка на половин до един американски размер.

✦ Досега не е открит начин, чрез който да разберем Вашия размер онлайн, но като цяло ние не препоръчваме самостоятелното определяне на размера у дома. Винаги е по-добре да сравните размера с удобен пръстен или да посетите най-близкия до Вас бижутер. В крайна сметка като наш клиент, Вие имате законов срок от 14 дни след покупката, в който може да Ви предложим смяна на размера, ако се налага.

ВАЖНО! Имайте предвид, че Tungsten пръстените, които предлагаме са със заоблен вътрешен ръб и би трябвало да вземете половин размер ПО-МАЛЪК от стандартните пръстени!

Например, ако имате пръстен в размер 10 със стандартен ръб, то размер 9.5 с „Comfort fit“ ще Ви бъде по-удобен за носене и също ще отговаря по размер.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.