Полезна информация · Tungsten пръстени

❖ Какви са характеристиките на въглеродните влакна, които са добавени в карбоновата ни серия пръстени?

Карбоновите нишки са новият супер здрав материал, който се състои от изключително тънки влакна (дори по-тънки от човешки косъм) с размер около 0.005-0.010 мм в диаметър, съставени главно от въглеродни атоми. Тези въглеродни атоми са свързани заедно в микроскопични кристали, които са подравнени успоредно на надлъжната ос на влакното (виж снимката по-долу).

Carbon fiber

Това специфично подравняване като кристална решетка прави влакното изключително здраво за размерите си, а също така и много леко. Carbon Fiber има висока якост на опън, ниско тегло и ниско топлинно разширение, което го прави много популярен материал в космическите изследвания, строителното инженерство, военнaта индустрия и моторните спортове. Наскоро материалът навлезе в автомобилната индустрия, при производството на мобилни телефони и дори бижута.

Въглеродните влакна са 5 пъти по-здрави от стоманата, 2 пъти по-твърди, но тежат около 2/3 по-малко. Карбоновите нишки са много силни, когато се налага материалът да разтегне или да се усуче в определена форма. Тези подобрени характеристики правят въглеродните влакна повече от изключителни в сравнение с други материали като фибростъкло или пластмаса.

Волфрамовите пръстени от серията „Carbon Fiber“ са много популярни в САЩ и Западна Европа, а сега се предлагат и в България. Карбоновите влакна, които използваме за нашите Tungsten Carbon пръстени са с блестяща гладка текстура в различни палитри: от наситено черно, кобалтово синьо, страстно червено, елегантно сребристо-бяло и дори нежни розови нюанси. В бъдеще може да предложим и други цветове в нашия продуктов асортимент. Нашите Tungsten Carbon Fiber халки са изработени спрямо водещите тенденции в сектора, с нов и уникален дизайн. Те могат да бъдат един нетрадиционен подарък за рождени дни, годишнини, чествания, както и да заемат своето централно място на Вашата сватба или годеж. Предлагаме пръстени с широчина от 6 и 8 мм, в широка гама от размери и различни цветове.

Въпреки че въглеродното влакно е много силен материал, то в нашите Tungsten Carbon пръстени е инкрустирано в средата и покрито с прозрачна нетоксична смола на епоксидна основа. Покритието е стабилно и устойчиво на химикали и без проблем може да се ползва при ежедневна употреба. Пръстените от тази серия може да се носят по време на миене на съдове, почистване на дома и не се влияят от нормалните химични вещества, които влизат в контакт с ръцете Ви по време на деня. Разяждащите химикали, които могат да повлияят на смолата са ацетон, разредител за боя, бензин и т.н., но Вие най-вероятно не бихте искали тези вещества върху кожата на ръцете си и така или иначе няма да ги доксвате без предпазни ръкавици. Ние не препоръчваме ултразвуково почистване нa пръстените с въглеродни нишки. Покритието от смола, което се използва за да защити карбоновите влакна може да се повреди леко по време на почистването. Всички наши пръстени от карбоновата серия имат такова защитно епоксидно покритие, поставено с цел да запази красотата и блясъка на въглеродната инкрустация.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.