Интересни факти · Полезна информация

Размери на гривни и колиета

В тази статия може да откриете Таблица със стандартни размери на дамски и мъжки гривни, както и описание на метод, с чиято помощ да измерите у дома кой е най-подходящия размер гривна за Вашата ръка. Тук може да намерите и примерна Графика с популярни дължини на колиета, както и указания за избор на подходящата дължина на Вашето ново колие. По този начин ще се чувствате уверени при своя избор от предлаганите волфрамови гривни и колиета в онлайн магазина Tungsten Love.me.

❧ Стандартните размери на гривните обикновено са 7″ за жени и 8″ за мъже, а тяхната дължина в сантиметри е показана в таблицата.
❧ Ако купувате гривната като подарък Ви препоръчваме да използвате нашата таблицата, която обхваща най-често срещаните размери.

Измерване на китката за точен размер на гривната
  • Ако искате да разберете дали гривната ще Ви стане, може да измерите ръката, на която ще я носите. Обикновено точния размер на гривната е равен на обиколката на китката, като добавите + 2/2,5 см.
    Пример за измерване: Гривна с дължина от 20,5 см е подходяща за ръка с обиколка до 18,5 см.
  • Можете да направите справка в таблицата по-горе за основна насока за размерите на гривните. Моля, имайте предвид, че това е приблизително измерване. Следвайте стъпките по-долу за по-точно измерване.

За да намерите идеалния размер на гривната, изпълнете следните стъпки:

СТЪПКА 1: Измерете обиколката на китката си с шивашки метър или хартиена лената точно под кокалчето, където обикновено бихте носили гривната.
СТЪПКА 2: Ако използвате обикновена лента от хартия, отбележете размера си с химикалка или молив, след което използвайте линия за измерване на дължината. Това ще бъде обиколката на Вашата китка.
СТЪПКА 3: За да намерите размера на гривната, просто добавете към обиколката на китката си няколко допълнителни сантиметра спрямо желаното прилягане на гривната.

Искате ли гривна с плътно или хлабаво прилягане? Е, това наистина е въпрос на вкус за различните модели и отделните хора. Ако купувате деликатна гривна с тънка верижка, ви предлагаме да изберете дължина с плътно прилягане. Повечето други гривни трябва да имат комфортно прилягане, освен когато купувате големи или дебели гривни. Най-добре е да си купите големи гривни, които да са свободни, така че да не усещате стягане на китката си.

❧ Друг начин за определяне на размера на гривната е да измерите дължината на Ваша стара гривна като включвате и закопчаването в тази дължина.

❧ Разгледайте нашите гривни, изработени от волфрамов карбид тук:

***   Категория „Гривни Tungsten Carbide“

 

 

Размери на колиета

Как да измерим обиколката на своята шия?

Ако искате да измерите обиколката на шията си, най-лесния начин е да увиете шивашки метър в основата ѝ. При липса на метър може да използвате хартиена лента и да отбележите границата на припокриване. След това направете измерване с линия, за да получите дължината в сантиметри на обиколката на Вашата шия.

Как да изберем коректна дължина на колието, което искаме да поръчаме?

Когато искате да изберете коректно дължината на Вашето колие може да използвате стандартното правило за подходяща дължина. Според него Вие трябва да изберете дължина на колието най-малко с 5 см повече от обиколката на шията.

Пример: Ако обиколката на шията на мъж е 45 см, то дължината на синджира трябва да е минимум 50 см или 20″. Една верижка от 46 см/18″ би била твърде къса. Ако размерът на шията на една жена е около 38 см, то минималната препоръчителна дължина за нея би била 43-46 см или 17-18″.

Забележка: Ако купувате колието или висулката като подарък може да използвате таблицата, която обхваща най-често срещаните видове и размери.

❧ В тази категория може да разгледате нашите най-нови колиета, които да направени от волфрамов карбид спрямо последните тенденции в бижутерията:

***  Tungsten колиета и медальони

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.